Myšlienka týždňa: Leto je pre mnohých príležitosťou pre oddych. Je to tiež vhodný čas na to, aby sme sa starali o medziľudské vzťahy. (Pápež František)

Adventné zamyslenia

Adventné zamyslienia (29)

 

Dobrota Božej lásky chce predĺžiť svoje objatie cez otvorenú náruč každého rodiča, každého milujúceho človeka, aby sa toto objatie neobjavilo v živote ľudí iba počas Vianoc, ale aj v iných dňoch roka. (Mons. Stanislav Stolárik)

 

Adventné zamyslenia (28)

 

Deti, ktoré dal Herodes pozabíjať, sa stali prvými mučeníkmi pre Krista. Voláme ich sväté Neviniatka. Ony orodujú v nebi za všetky deti a chránia ich pred ukrutnosťou zlých ľudí. (Mons. Štefan Sečka)

 

Adventné zamyslenia (27)

 

Sila posolstva Ježiša Krista nie je v triumfalizme a moci tohto sveta. Ale v láske, ktorá ide až na kríž. V láske, ktorá sa obetuje a nie je sebecká. Prijmime toto posolstvo lásky, prichádzajúce k nám v Božom dieťati, aby sa nám jeho narodenie stalo realitou v našich srdciach (Mons. Peter Rusnák)

 

Adventné zamyslenia (26)

 

Deťom sme dávali darčeky pod stromček. Dnes my, dospelí, dostávame veľký dar v osobe a príklade svätého diakona Štefana. Kristus zmenil Štefanov život a posilnil ho Svätým Duchom až natoľko, že on sa už od neho nedokázal odvrátiť ani keď mu hrozila smrť. (Mons. Tomáš Gális)

 

Adventné zamyslenia (25)

 

Ježiš prichádza, prijmime ho! Tak ako v Izraeli, hľadá aj u nás vieru, aby ju vo všetkých, ktorí sa mu otvoria, posilnil. Chce posilniť aj tvoju vieru. (Mons. Stanislav Stolárik)

 

Adventné zamyslenia (24)

 

Vianoce sú časom stíšenia a zastavenia. Prisľúbený Mesiáš prichádza na svet, aby nás vykúpil. On túži vstúpiť do nášho srdca a naplniť ho láskou. Stíšme sa pri jasliach a skúmajme, ktorým smerom sa uberá náš život. (Mons. Ján Babjak)

 

Adventné zamyslenia (23)

 

Prežívame posledné chvíle adventu, ktorý nám pripomína ten dejinný advent, čiže očakávanie príchodu Mesiáša na túto zem. Adventné obdobie by však malo v nás prebúdzať aj očakávanie druhého slávneho príchodu Krista – na konci časov. No zároveň je pre nás dôležitým obdobím prípravy, v ktorom sa máme učiť vnímať príchod Pána medzi nás v týchto časoch, v rôznych okolnostiach a udalostiach. (Mons. Bernard Bober)

 

Adventné zamyslenia (22)

 

Otvorená náruč betlehemského Dieťaťa je pripravená prijať každého z nás, nech prežívame akýkoľvek životný problém. Božské Dieťa chce nanovo pripomenúť každému, ktorý už aj zapochyboval o Božej láske, že Božia láska je otvorená pre každého človeka. (Mons. Stanislav Stolárik)

 

Adventné zamyslenia (21)

 

Môžem slúžiť mamone, rozhodnúť sa pre to, že sa uzavriem pred svojím bratom, svojou sestrou – do svojho ega… Každý z nás stojíme pred možnosťou, pred voľbou, ktorú nám dáva Boh a hovorí nám: Rozhodni sa, čo chceš. Ale Ja Boh, tvoj Pán, tvoj Otec, ten ktorý ťa miluje, ti hovorí, čo je lepšie, čo ti prinesie pokoj, radosť…!“ (Mons. Milan Lach)

 

Adventné zamyslenia (20)

 

Slávenie Vianoc nech nie je bezduchý folklór, ale opravdivé privítanie Boha medzi nami. Vítajme ho, tešme sa z neho a klaňajme sa mu. Cez našu autentickú oslavu Vianoc, ON bude živo a účinne prítomný v tomto svete pre dobro všetkých ľudí. My budeme jeho slávou a On našim pokojom, ako to zvestovali betlehemskí anjeli. (Mons. Andrej Imrich)

 

Adventné zamyslenia (19)

 

Svet, v ktorom žijeme je plný smútku a smútok je známkou vnútornej choroby ducha. Ak ju chceme prekonať, je potrebné sústrediť viac pozornosti na „Boha, ktorý tak miloval svet, že nám dal svojho jednorodeného Syna….“ (Jn 3,16) (Mons. Milan Chautur)

 

Adventné zamyslenia (18)

 

Kristus nečakal na ideálne podmienky, aby sa narodil, ale prišiel, lebo bola „plnosť času“. Prišiel práve do takého sveta a prišiel vďaka tým niekoľkým, čo ho boli ochotní bez ohľadu na okolnosti s vierou prijať. Tak prichádza aj v našej dobe: do okolností, v akých sa práve nachádzame. (Mons. František Rábek)