Myšlienka týždňa: Leto je pre mnohých príležitosťou pre oddych. Je to tiež vhodný čas na to, aby sme sa starali o medziľudské vzťahy. (Pápež František)

Assisi i celá Cirkev slávi sviatok Porciunkuly

Na sviatok Porciunkuly sa aj tento rok, tak ako už osem storočí, do Assisi schádzajú pútnici z celého Talianska i mimo neho. Dnešnému slávnostnému otvoreniu so svätou omšou predsedal páter Massimo Fusarelli, generálny minister Rádu menších bratov františkánov. Zajtra 2. augusta v deň slávnosti bude celebrovať budúci kardinál, latinský patriarcha Jeruzalema Pierbattista Pizzaballa. Naplánovaný je aj príchod tradičnej františkánskej púte zo všetkých častí Talianska, ktorá trvá celý týždeň i mnohé

Od dnešného poludnia (1. augusta) do zajtrajšej polnoci je v rámci sviatku Porciunkuly možné získať úplné odpustky a to vo všetkých farských kostoloch sveta, bazilikách minor, katedrálnych a františkánskych chrámoch. Skutok predpísaný na získanie odpustkov je nábožná návšteva kostola spojená s modlitbami Otče náš a Verím v Boha. Okrem toho treba splniť tri podmienky: svätú spoveď, sväté prijímanie a modlitbu na úmysel Svätého Otca.

Spracovala Zuzana Klimanová

Zdroj: vaticannews.va