Myšlienka týždňa: Leto je pre mnohých príležitosťou pre oddych. Je to tiež vhodný čas na to, aby sme sa starali o medziľudské vzťahy. (Pápež František)

Televízia LUX prinesie naživo pohreb zakladateľky Komunity Cenacolo

Foto: Komunita Cenacolo

Bratislava 9. augusta (TK KBS) Televízia LUX prinesie naživo pohreb zakladateľky Komunity Cenacolo. Sestra Elvíra Petrozziová, známa ako matka Elvíra, zomrela vo veku 86 rokov vo štvrtok 3. augusta. V súčasnosti má komunita viac ako šesťdesiat domov v osemnástich krajinách. Na Slovensku je od roku 2007, keď vznikol prvý komunitný dom Cenacolo v Kráľovej pri Senci.

Pohreb sestry Elvíry bude vo štvrtok 10. augusta 2023 o 16:30 v Stane sviatku života v talianskom meste Saluzzo. Televízia LUX sprostredkuje priamy prenos pohrebnej svätej omše a do svojho vysielania zaradila aj mimoriadny program spojený so Štúdiom špeciál a dokumentom o Komunite Cenacolo.

Pohreb bude možné sledovať aj na kanáli komunity Cenacolo na YouTube, ktorý bude od 14:00 vysielať svedectvá, videá a modlitby v rámci prípravy na liturgiu. Od 16:30 bude pohreb vysielať aj Telepace.

PROGRAM:

– 16:00 Štúdio špeciál (sestra Elvíra)
Sestra Elvira Petrozziová, známa ako matka Elvíra, zomrela vo veku 86 rokov vo štvrtok 3. augusta. V súčasnosti má komunita viac ako šesťdesiat domov v osemnástich krajinách. Na Slovensku je od roku 2007, keď vznikol prvý slovenský komunitný dom Cenacolo v Kráľovej pri Senci. S moderátorom Cyrilom Jančišinom budeme spoločne spomínať na ňu a jej dielo.

– 16:30 Pohrebná svätá omša za zomrelú sestru Elvíru Petrozziovú
Priamy prenos pohrebu sestry Elvíry Petrozziovej, zakladateľky Komunity Cenacolo z talianskeho mesta Saluzzo.

– 20:00 Cenacolo: Deň za dňom
V audiovizuálnom hodinovom dokumente, ktorý vznikal vyše dvoch rokov, sa na pozadí troch kľúčových životných príbehov mladých mužov, žijúcich v súčasnosti v slovenskom komunitnom dome „Bratstvo sv. Cyrila a Metoda“ v Kráľovej pri Senci, dozvedá divák základné informácie o spôsobe života v domoch Cenacolo, ktorých je vyše šesťdesiat v Európe aj v zámorí. O zmene životných postojov hlavných protagonistov, ich osudoch, hľadaní samých seba, zbavení sa závislosti od drog pomocou práce, modlitby, života v pravde a rozvíjania priateľských vzťahov. O ich obrátení sa, či prehĺbení viery, o nájdení zmyslu života v službe iným. O sile viery, práce, modlitby a priateľstva.

TK KBS informovala Katarína Kurucová

( zdroje: TK KBS, kk; ml )