Myšlienka týždňa: „Niet väčšej slobody, než nechať sa viesť Duchom Svätým a dovoliť mu, aby nás viedol tam, kam chce." (Pápež František)

Don Bosco otvára najväčšie kresťanské kníhkupectvo na Slovensku

Bratislava 9. októbra (TK KBS)
Vydavateľstvo Don Bosco oficiálne otvorí svoju novú predajňu v Univerzitnej knižnici Katolíckej univerzity v Ružomberku 15. októbra 2013. V skúšobnom režime bolo otvorené už uplynulé dva týždne, oficiálne otvorenie je však naplánované až na budúci týždeň. Oficiálnym otvorením sa predajňa v Ružomberku stáva najväčším kresťanským kníhkupectvom na Slovensku a je pripravená naplno poskytovať svoje služby. Na návštevníkov čakajú v novej predajni uvádzacie zľavy, ale aj rôzne výhody pre študentov i pedagógov. Nebudú chýbať rozličné darčekové predmety, liturgické vína alebo produkty z kláštorov.

„Aj z dôvodu, že sa saleziáni venujú predovšetkým mladým ľuďom, je vysoká škola naším prirodzeným prostredím. A pôsobiť na akademickej pôde sprostredkovaním hodnotných kresťanských titulov či služieb mladým, je pre nás veľkou výzvou,“ hovorí riaditeľ vydavateľstva Ján Miško. Patrónom predajne je don Bosco, ktorého postava v životnej veľkosti víta návštevníkov hneď pri vstupe do kníhkupectva. Zoznámiť sa s týmto svätcom a zakladateľom rehole saleziánov môžu návštevníci aj prostredníctvom veľkoplošných panelov v interiéri predajne. Kníhkupectvo Don Bosco nechce byť len predajňa kníh, ale chce tiež ponúknuť priestor na stretnutie, využitie voľného času, oddych či inšpiráciu tak študentom, ako aj širšej ružomberskej verejnosti. V blízkej dobe je naplánovaná realizácia viacerých zaujímavých kultúrnych podujatí, či diskusií na aktuálne témy. Aj takto chce vydavateľstvo prispieť k formovaniu postojov nielen vysokoškolskej mládeže. „Som veľmi rád, že sa nám v spolupráci s univerzitou a vydavateľstvom podarilo aj takouto formou, ako je otvorenie saleziánskej predajne a priestorov na využitie voľných chvíľ, sprostredkovať mladým ľuďom a Ružomberčanom aspoň kúsok dona Bosca, jeho charizmy, povedal Karol Maník, provinciál Saleziánov dona Bosca na Slovensku.

Ružomberská predajňa Don Bosco bude kopírovať otváracie hodiny knižnice a poskytne možnosť objednania si tovaru cez internet na stránke www.donbosco.sk nonstop s odberným miestom práve v univerzitnej knižnici. Otvorené bude denne od pondelka do štvrtka (8:30 – 18:00 h), v piatok (8:30 – 15:00 h) a v sobotu (8:30 – 12:00 h).